Vissza a Blogra

A festészetben nincsenek titkok

art marketing művész marketing Jan 19, 2021
kinva-festeszet-titkok

Kedves Barátaim!

Lehet, hogy kissé idealistának tűnik a következő írásom, és szokatlan is a blog korábbi bejegyzéseihez képest, de hát ki más legyen idealista, ha nem éppen egy alkotó ember?

Ráadásul azt gondolom, igaza volt az Apple alapítójának Steve Jobsnak, amikor azt mondta…

“ Akik elég őrültek ahhoz, hogy megváltoztassák a világot azok meg is teszik!”

Nos, én ha a világot nem is akarom megváltoztatni, de hiszek benne, hogy az alább ismertetett állapotokon az általam hitt idea által közösen javíthatunk!

Ezt a blogbejegyzést a következő kis kiáltvány ihlette, melyeket nemrégiben fogalmaztam meg, mint a saját és az általam vezetett KINVA ART Akadémia célkitűzéseit

“A festészetben nincsenek titkok!

A fenti sor az alapító és a Kinva Art Akadémia mottója!

A Kinva Art Akadémia és az alapító célkitűzése, messze túlmutat a festészet mesterségének oktatásán. A Kinva Art Akadémia legfontosabb célkitűzése, a festészet népszerűsítése oly módon, hogy a festészettel foglalkozó alkotókban, a festészet mesterségének mélyebb megismerésére való törekvés alakuljon ki.

Ennek mintája leginkább a régi típusú, un. Attelier vagy Akadémiai módszer, mely a festészetre nemcsak mint művészetre, hanem mint mesterségre is tekint. Ennek megfelelően művelői is a mesterség minden aspektusát igyekeznek elsajátítani.

Az alapító másik fontos víziója, hogy “A festészetben nincsenek titkok!” Ennek szellemében Magyarországon is ki kell alakítani az alkotók között olyan párbeszédeket, melyek létrehoznak egy hatalmas, online és offline tudáskincset, melyhez mindenki szabadon hozzáférhet. Erre igen alkalmasak az online felületek, blogok, fórumok, facebook csoportok stb. Vagy éppen festőkörök, egyesületek, egyéb összejövetelek stb.

Az ideális minta, a Nyugat Európai és az Amerikai Festők online viselkedése. Eszerint, az ottani művészek nyíltan írnak blogjaikon a saját technikáikról, módszereikről, az anyagokkal való tapasztalataikról stb. Fórumokban, facebook csoportokban, ill. az említett blogok hozzászólásainak formájában pedig egymással tartalmas párbeszédeket folytatnak, az adott témában. Ezek mindig jóindulatúak, segítőkészek, építő jellegűek, melyekből a többség okulhat, tudásban gyarapodhat.

Az idea, hogy Magyarországon is kialakuljon és népszerűvé váljon az efféle hozzáállás az alkotók között.

Ez a weboldal, ahol most vagyunk, a Kinva Art Portál is ennek szellemében van szerkesztve, pozitív példát mutatva.”

 

Ez volt tehát a kiáltvány, és most következzen még néhány gondolat.

Tehát kedves barátaim, arra szeretnék biztatni mindenkit, hogy a fentiek szellemében gazdagítsuk közösen Hazánk festészeti tudáskincsét. Fejlesszük azt a fajta kultúrát, ami ezt lehetővé teszi. Segítsünk másoknak és kérjünk segítséget másoktól festészeti kérdésekben.

Ma már nagyon jó, egyszerű és könnyen kezelhető ingyenes blog rendszerek vannak, amit kb. annyira egyszerű kezelni mint egy szövegszerkesztő programot, mint pl. a Word.

Így igazából egy saját blog indítása nem jelent komoly kihívást, ha igazán eltökéltek vagyunk.

Ha pedig szeretnénk alkotásainkat, alkotó folyamatainkat, inspirációinkat, technikáinkat másoknak is bemutatni, akkor keresve sem találhatunk ennél jobb eszközt.

Ráadásul egy blognak komoly marketing értéke is van, ha pl. még értékesíteni is szeretnénk alkotásainkat.

A fenti idea megvalósítása pedig csak is úgy működik ha elkezdjük, minél többen, minél hamarabb.

A facebbok, Instagram, Pinterest és egyéb közösségi hálók, nagyon jó eszközök, de az információk könnyű visszakeresésére, bemutatására leginkább a saját blog alkalmas.

Természetesen a mai blogokat szinte az összes fent nevezett közösségi hálózattal nagyon könnyű összekapcsolni, így az egész egy rendszerként működik.

Én, pl. miután leírtam az utolsó szót ebben a kis bejegyzésemben és rányomok, a “Közzéteszem” gombra, abban a pillanatban megjelenik nyilvánosan is a bejegyzés ezen a blogon és már mások is olvashatják.

Ezzel egyidőben automatikusan a Twitteren, a Facebbok oldalamon oldalamon is megjelenik a bejegyzés mert úgy van beállítva. Valószínűleg te is így jutottál ide, hogy pl. a facebookon  megláttad a bejegyzést és rákattintva ide jutottál és most ezért olvasod e sorokat.

A facebook hírfolyamában néhány nap múlva már nem fogod ezt megtalálni de a blogra visszatérve hónapok, évek múlva is eléred és olvashatod ezt és a többi bejegyzést.

Tehát könnyű belátni a hasznát.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a blogbejegyzések hasznosságáról, sokaknak tudtam már segítséget nyújtani.

De azt is tudom, hogy sok nagy tudású alkotó van hazánkban akik valamiért nem hallatják a hangjukat ezekben a témákban.

Tehát mindenkit arra bíztatok, hogy kezdjetek bele hasonló projektekbe, akkor majd egy szép napon tele lesz az internet nagyon jó Magyar nyelvű információkkal a festészet szakmai oldaláról.

Tehát Kedves Barátaim Blogolásra Fel!

 

Te már tag vagy?

Legyél te is alapító tagja az ingyenesen elérhető, első Magyar Festőművész Fórumnak! 

A Fórum tagság létszáma limitálva van!

Most még beférhetsz Te is!

Foglald le a helyedet most!

 

Lefoglalom a helyemet!